Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’
SENSTECH i.s.m. V-G Sensory bvba
Donderdag 8 mei 2014
12.15 u – 17.15 u
Archipel Business Center, Gent (Zwijnaarde)
Tijdens deze basiscursus zal een globaal overzicht gegeven worden over sensorisch onderzoek. Na enkele inleidende begrippen zullen zowel consumenten-testen als analytische sensorische testen aan bod komen.
12.15 u – 13.00 u Onthaal met broodjes
13.00 u – 14.00 u Inleidende begrippen ‘Sensorisch onderzoek’, dr. Inge Dirinck, SENSTECH
Soorten testen, selectie en training van smaakpanels, selectie van descriptoren, inrichting van sensorische testruimte, monster(voor)bereiding en -presentatie, monitoring van performantie van smaakpanels, …
14.00 u – 15.15 u Consumententesten, ir. Evelien Goossens, V-G Sensory bvba
De aanpak van hedonische testen zal stap voor stap worden doorlopen, gaande van panelsamenstelling over testlocatie, testdesign, testorganisatie, vragenlijsten en resultaten. Wat is hierbij belangrijk, welke verschillende mogelijkheden bestaan er en wat verdient de voorkeur in welke situatie?
15.15 u – 15.45 u Koffiepauze
15.45 u – 17.00 u Analytische sensorische testen, dr. Inge Dirinck, SENSTECH
In dit deel zullen verschillende analytische (sensorische) testen aan bod komen (doelstelling, proefopzet, verwerking van sensorische data, …)
17.00 u – 17.15 u Vragen, opmerkingen of suggesties voor andere workshops of cursussen
Doelgroep: werknemers binnen afdelingen R&D, Productontwikkeling, Kwaliteitscontrole, Marketing, Communicatie, …
Deelname gratis voor SENSNET-leden (gratis deelname voor werknemers SENSNET-bedrijven).
Andere deelnemers betalen € 150,00 (excl. btw/deelnemer; syllabus, broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen.