In-company opleidingen en productspecifieke workshops op maat van voedings- en verpakkingsbedrijven
- selectie van een in-company sensorisch panel voor voedingsmiddelen en ingrediënten (volgens ISO-normen)
- selectie van een in-company sensorisch panel voor voedingscontactmaterialen (volgens ISO-normen)
- training van een in-company sensorisch panel voor voedingsmiddelen en ingrediënten (volgens ISO-normen)
- training van een in-company sensorisch panel voor voedingscontactmaterialen (volgens ISO-normen)
- genereren van sensorische lexicons (flavour language)
- productspecifieke workshops m.b.t. flavourbeïnvloedende factoren
- in-company sensorische audits
- sensorische benchmarking
- dataverwerking van sensorische data
- monitoring van prestaties van sensorische panels
- sensorisch advies op maat van bedrijven
- …
Voor meer info i.v.m. in-company opleidingen en productspecifieke workshops, contacteer dr. Inge Dirinck.
Afgelopen open opleidingen, georganiseerd door SENSTECH
- Basiscursus ‘Sensorische analyse’, 8 juni 2010, Gent (SENSTECH i.s.m. V-G Sensory bvba)
- Workshop ‘Sensoriek van zoetwaren’, 15 september 2010, Kortrijk (VLAZ i.s.m. Cacaolab, Sensolab, SENSTECH)
- Workshop ‘Sensorische analyse van food contact materials (FCM)‘, 15 oktober 2010, Gent
- Workshop ‘Sensorisch wiel van sinaasappelsap’, 19 oktober 2010, Gent (SENSTECH, Flanders’ FOOD, TIS-smaak)
- Workshop ‘Sensorisch wiel van appels en appelproducten’, 23 november 2010, Gent (SENSTECH, Flanders’ FOOD, TIS-smaak)
- Workshop ‘Sensorisch wiel van rood fruit’, 30 november 2010, Gent (SENSTECH, Flanders’ FOOD, TIS-smaak)
- Workshop ‘Sensorische analyse van voedingscontactmaterialen’, 23 juni 2011, Gent (SENSTECH)
- Basiscursus ‘Sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’, 6 september 2011, Gent (SENSTECH i.s.m. V-G Sensory bvba)
- Workshop ‘Quality Assurance Meeting of the European Fair Trade Association (EFTA)’, 11 oktober 2011, Gent (SENSTECH, Pack4Food)
- Basiscursus ‘Sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’, 22 mei 2012, Gent (SENSTECH i.s.m. V-G Sensory bvba)
- Basiscursus ‘Sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’, 23 april 2013, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH i.s.m. V-G Sensory bvba)
- Workshop ‘Sensorische analyse van voedingscontactmaterialen (FCM)’, 7 juni 2013, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH)
- Basiscursus ‘Sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’, 18 oktober 2013, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH i.s.m. V-G Sensory bvba)
- Workshop ‘Sensorische kwaliteitscontrole van verpakkingsmaterialen’, 26 november 2013, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH)
- Workshop ‘Zin of onzin van sensorische kwaliteitscontrole van verpakkingsmaterialen’, 17 februari 2014, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH)
- Workshop ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten‘, 8 mei 2014, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen‘, 16 september 2014, Breda, Nederland (SENSTECH, Odour & Flavour Consultancy bvba)
- Workshop ‘Zin of onzin van sensorische én instrumentele kwaliteitscontrole van verpakkingsmaterialen‘, 25 september 2014, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’, 26 januari 2015, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH i.s.m. V-G Sensory bvba)
- Workshop ‘Zin en onzin van sensorische en instrumentele kwaliteitscontrole van verpakkingsmaterialen’, 9 februari 2015, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 3 maart 2015, Gent (Zwijnaarde) (SENSTECH, Odour & Flavour Consultancy bvba)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 22 september 2015, Breda, Nederland (SENSTECH i.s.m. Interscience bv) (verplaatst)
- Workshop ‘Sensorische en instrumentele kwaliteitscontrole van verpakkingsmaterialen’, 6 oktober 2015, Gent (Zwijnaarde)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’, 26 oktober 2015, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & Tricks van geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 24 november 2015, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 21 januari 2016, Gent (Zwijnaarde)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 2 juni 2016, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 13 september 2016, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 20 september 2016, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & Tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 25 oktober 2016, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 25 november 2016, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 26 januari 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten (deel 1)’, 9 februari 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2)’, 10 maart 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 16 mei 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 28 september 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘De smaak van wijn ontrafeld …!’, 16 oktober 2017, Brugge
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 19 oktober 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop, ‘De smaak van koffie ontrafeld …!’, 26 oktober 2017, Brugge
- Workshop ‘De smaak van charcuterie ontrafeld …!’, 13 november 2017, Brugge
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 14 november 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte levensmiddelen’, 21 november 2017, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 1 februari 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & Tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 20 februari 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 1 maart 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 13 maart 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte levensmiddelen‘, 3 mei 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & Tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 15 mei 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & Tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 13 september 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 25 september 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1)’, 16 oktober 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten (deel 2)’, 13 november 2018, Gent (Zwijnaarde)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1)’, 4 april 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 14 mei 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 21 mei 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 23 mei 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 10 oktober 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 15 oktober 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 14 november 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 19 november 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 26 november 2019, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & Tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 10 februari 2020, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 15 september 2020, Gent (Zwijnaarde)
- Hands-on workshop ‘Tips & Tricks voor geurtesten van verpakkingsmaterialen’, 28 september 2020, Gent (Zwijnaarde) (geannuleerd omwille van Covid-19)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 22 oktober 2020 (online via Zoom)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 17 november 2020 (online via Zoom)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 26 november 2020 (online via Zoom)
- Webinar CIRCOPACK-project ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen‘, 4 december 2020 (online via Zoom)
- Webinar CIRCOPACK-project ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 29 januari 2021 (online via Zoom)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 27 april 2021 (online via Zoom)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 11 mei 2021 (online via Zoom)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van voedingsmiddelen’, 20 mei 2021 (online via Zoom)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 25 mei 2021 (online via Zoom)
- Webinar ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van voedingsmiddelen’, 13 september 2021 (online via Zoom)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 21 oktober 2021, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 23 november 2021, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 26 november 2021, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 2 december 2021, Gent (Zwijnaarde)
- Webinar ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en ingrediënten’, 13 december 2021 (online via Teams)
- Webinar ‘De wetenschap van food pairing, inspiratie voor succesvolle productontwikkeling’, 20 december 2021 (online via Teams)
- Basiscursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 1), 1 februari 2022 (online via Teams)
- Workshop ‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’, 22 februari 2022, Gent (Zwijnaarde)
- Vervolgcursus ‘Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten’ (deel 2), 8 maart 2022, Gent (Zwijnaarde)
- Workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’, 29 maart 2022, Gent (Zwijnaarde)
Post-academische opleidingen:
- Postacademische opleiding ‘Expertisetechnieken’, Module 2 – Meten en vaststellen: ‘Geuraspecten’, ‘Smaakaspecten’, Instituut voor Permanente Vorming (IPV), Universiteit Gent, 1 februari 2011, Gent
- Postacademische opleiding ‘Food packaging’, Module 2 – Geur van verpakkingsmaterialen: ‘Odour characterisation of packaging materials’, ‘Effect of packaging on flavour of food products’, ‘Packaging-related off-flavours’, Instituut voor Permanente Vorming (IPV), Universiteit Gent, 5 mei 2011, Gent
- Postacademische opleiding ‘Food packaging’, Module C – Specific requirements for packaging materials and new technologies: ‘Odour characterisation of packaging materials’, ‘Effect of packaging on flavour of food products’, ‘Packaging-related off-flavours’, Instituut voor Permanente Vorming (IPV), Universiteit Gent, 28 mei 2013, Gent