Contacteer ons voor meer informatie omtrent deze Science & Technology Watch artikels!
Sensorische analyse
- FoodGate STW 41 – Flavour lexicons
- FoodGate STW 68 – Hoe richt je een sensorische testruimte in?
- FoodGate STW 70 – Hoe selecteer je panelleden voor een smaakpanel?
- FoodGate STW 76 – Hoe train je een sensorisch panel?
- FoodGate STW 78 – Triangeltest of driehoekstest
- FoodGate STW 81 – Rangordetesten
- FoodGate STW 83 – Kwantitatieve antwoordschalen
- FoodGate STW 85 – Geurherkenningstesten voor selectie en training van uw smaakpanel
- FoodGate STW 87 – Sensorische evaluatie van voedingscontactmaterialen
- FoodGate STW 101 – Hoe de prestaties van je sensorisch panel monitoren?
- FoodGate STW 102 – De menselijke neus als detector
- FoodGate STW 104 – Bent u een ‘supertaster’?
- FoodGate STW 106 – Computerondersteuning bij sensorische analyse. Een must?
- FoodGate STW 108 – Dynamische sensorische testen brengen opeenvolgende organoleptische eigenschappen van een voedingsmiddel tijdens het proeven in kaart
- FoodGate STW 110 – Normen en standaarden voor sensorische analyse van voedingscontactmaterialen
- FoodGate STW 112 – Sensorische vocabulaire voor beschrijvend sensorisch onderzoek
- FoodGate STW 114 – Tetrad test, een alternatieve test voor de klassieke verschiltesten
Instrumentele technieken
- FoodGate STW 43 – Elektronische neustechnologie
Aromachemie
- FoodGate STW 62 – Geurdrempelwaarden en geurkarakters
Voedingsmiddelen en -ingrediënten
- FoodGate STW 31 – De smaak van sinaasappelsap wetenschappelijk benaderd
- FoodGate STW 33 – Natriumreductie in kaas: veel meer dan alleen vermindering van de zoute smaak op de tong
- FoodGate STW 35 – Fysico-chemische houdbaarheid: het smaakaspect
- FoodGate STW 37 – Vetreductie in kaas leidt niet altijd tot smaakvermindering
- FoodGate STW 39 – Vergelijking van het aroma van traditioneel gerookte vleeswaren en vleeswaren geproduceerd met rookcondensaten
- FoodGate STW 45 – Aromafingerprinting van kazen van verschillende origine
- FoodGate STW 49 – Invloed van MAP op aroma van kaas i.f.v. houdbaarheid
- FoodGate STW 51 – Geur- en smaakafwijkingen van voedingsmiddelen en contactmaterialen
- FoodGate STW 57 – Kwaliteitscontrole van witte peper
- FoodGate STW 58 – Een toost op het nieuwe jaar met een glaasje Vlaamse witte wijn!
- FoodGate STW 64 – Correlatie tussen sensorische en instrumentele karakteristieken van vet- en natriumgereduceerde geëmulgeerde vleessystemen (leverpastei)
- FoodGate STW 66 – Kwaliteitscontrole en classificatie van vanillebonen
- FoodGate STW 89 – Sensorische benchmarking
- FoodGate STW 99 – Hoe constant is het aroma van uw koffie?
- FoodGate STW 116 – Zoutperceptie versterken met aromacomponenten
Voedingscontactmaterialen (verpakkingsmaterialen)
- FoodGate STW 29 – Sensorische test voor verpakkingsmateriale
- FoodGate STW 51 – Geur- en smaakafwijkingen van voedingsmiddelen en contactmaterialen
- FoodGate STW 53 – Objectief meten van de geureigenschappen van (gerecycleerd) papier en karton
- FoodGate STW 55 – Objectieve geuranalyse van drukinkten, lakken en lijmen bestemd voor levensmiddelenverpakkingen
- FoodGate STW 60 – Geur- en smaakbeïnvloeding door verpakkingsmaterialen: een snelle en objectieve chemisch-analytische benadering van de Robinson test
- FoodGate STW 68 – Verpakkingsmaterialen in de levensmiddelenindustrie: GMP of GHP? (i.s.m. Pack4Food)
- FoodGate STW 72 – Karakterisering van bedrukte verpakkingsmaterialen (papier/karton en kunststoffen) voor levensmiddelen: organoleptische en migratieaspecten
- FoodGate STW 74 – Invloed van product- en procesparameters van verpakkingsmaterialen op de organoleptische kwaliteit van verpakte levensmiddelen
- FoodGate STW 87 – Sensorische evaluatie van voedingscontactmaterialen
- FoodGate STW 92 – Snelle geurdetectietechnieken in combinatie met sensorische evaluatie van voedingsverpakkingsmaterialen
- FoodGate STW 95 – Vluchtige componenten en levensmiddel–verpakking interacties
- FoodGate STW 97 – Sensorische ingangscontrole van verpakkingsmaterialen
- FoodGate STW 98 – Good Manufacturing Practice gidsen voor voedingscontactmaterialen
Non-food
- FoodGate STW 47 – Aromakarakterisering van essentiële oliën en hydrolaten