Technologische presentaties

Wetenschappelijke en innovatie-ondersteunende presentaties:

  • ‘GC-MS en mass fingerprinting for understanding and measuring aroma characteristics in food products’, 3th International Symposium on Hyphenated Technique for Sample Preparation and 13th International Symposium on Hyphenated Techniques in Chromatography and Hyphenated Chromatographic Analyzers (HTC-13), 28-31 januari 2014, Brugge
  • ‘Migratie van vluchtige verbindingen en effecten op kleinverpakking op smaak’, Seminarie ‘Convenience van vlees(waren) (BAMST), 22 mei 2014, Gent
  • ‘Sensorische testen’, Food2Market event ‘Valt het in de smaak? Smaakverschillen tussen regio’s’ (ILVO – Food Pilot, SENSTECH), 27 mei 2014, Melle
  • ‘An analytical approach (GC-MS and MS-nose) to wine flavour’, Agilent MS day, 1 juli 2014, Brussel
  • ‘An analytical approach (GC-MS and MS-nose) to wine flavour’, Agilent MS day, 2 juli 2014, Amstelveen
  • ‘Verpakkings-gerelateerde off-flavours van voedingsmiddelen’, learnShop Empack 2014, 24 september 2014, Brussel
  • ‘Sensorische testen met geurpanel, zin of onzin?’, learnShop Empack 2014, 24 september 2014, Brussel
  • ‘Packaging-related taints of food products’, Symposium ‘Food Contact Materials – Legislation, Control, Science and Good Practice’, 20 november 2014, Brussel
  • ‘An analytical approach for sensory odour and taint transfer testing of food contact materials’, Symposium ‘Food Contact Materials – Legislation, Control, Science and Good Practice’, 20 november 2014, Brussel
  • ‘Applications of mass spectrometry-based electronic nose technology for aroma analysis of food products and ingredients’, Symposium ‘Mass Spectrometry in Food and Feed II’, 15 september 2015, Gent
  • ‘Migration of volatile organic compounds from different packaging materials causing packaging-related taints in packed food products’, Certech Conference ‘Emissions and Odours from Materials’, 8-9 oktober 2015, Brussel
  • ‘The odour of packaging: odour-active compounds in different packaging materials’, Certech Conference ‘Emissions and Odours from Materials’, 8-9 oktober 2015, Brussel
  • ‘Mass spectrometry-based electronic nose technology for evaluation of roasted coffee production: blending, roasting and packaging’, 18th European Conference on Food Chemistry (EURO FOOD CHEM XVIII), 13-16 oktober 2015, Madrid, Spanje
  • ‘Unravelling the odour of printed food packaging materials’,  International Network Meeting iarigai (International Association of Research Organisations for the Information, Media and Graphic Arts Industries) en VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) ‘Evolutions in food packaging printing’, 18 november 2015, Brussel
  • ‘Als het maar smaakt!’, Quality Control Symposium ‘Achter de schermen van Quality Control’, 26 november 2015, Affligem
  • ‘Sensorische kwaliteit en consumentenappreciatie van kant-en-klaargerechten’, KVCV-Voeding symposium ‘Kant-en-klaargerechten: Lekker en gezond?’, 9 september 2016, Heverlee
  • ‘Effect van verpakking op de smaak van voeding’, Research@lunch Innovatiecentrum Antwerpen, 5 december 2016, Herentals
  • ‘Verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen van chocolade(producten)’, Seminarie ‘Chocolade … SMAAKt naar meer!’, organisatie Cacaolab, Choprabisco, FTE, Sensolab en SENSTECH, 1 juni 2017, Gent
  • ‘Flavour trends’, Workshop ‘Flavour tripping’, Flanders’ FOOD Inspiration Days, 20 september 2017, Edegem
  • ‘Over smaak … De gustibus et …!, Persconferentie Colruyt ‘Smaak- en gebruikstesten’, 15 mei 2018, Haasrode

Technologische en innovatie-ondersteunende presentaties in het kader van SENSTECH II-project (IWT-80610):

  • ‘Expertise van SENSTECH’, Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen i.s.m. VOKA Oost-Vlaanderen, Onderzoekstreffen KAHO Sint-Lieven, Technologiecampus Gent, 29 oktober 2009, Gent
  • ‘De smaak van Vlaamse kazen’ en ‘Een ‘chemisch-analytische’ degustatie van Vlaamse wijnen’, Seminarie ‘Dat smaakt naar meer’ (KU Leuven, KAHO Sint-Lieven, SENSTECH, VCBT, TIS-smaak, Flanders’ FOOD), 20 november 2009, Leuven
  • ‘Het aroma van wijn wetenschappelijk benaderd’, Wijnhappening VVS (Vereniging van Vlaamse Sommeliers) en PVS (Professionele Vlaamse Sommeliers), 30 november 2009, Brugge
  • ‘State-of-the-art in mass spectrometry’, Departement Biosystemen, KU Leuven, 6 januari 2010, Leuven
  • ‘Smaak en geur objectief meten: feedback voor product- en procesinnovatie’, Innovatielunch Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen, 10 december 2009, Gent
  • ‘Mass spectrometry-based elektronic nose technology of red wine’, HTC-11 (Food&Cosm-27), 27-29 januari 2010, Brugge (posterpresentatie)
  • Fast mass fingerprinting of cheeses of different origins’, HTC-11 (Food&Cosm-8), 27-29 januari 2010, Brugge (posterpresentatie)
  • ‘Optimisation and application of headspace-solid phase microextraction (HS-SPME) for odour analysis of paperboard materials intended for food packaging’, HTC-11 (Ind&Pol-13), 27-29 januari 2010, Brugge (posterpresentatie)
  • ‘Expertise van het Laboratorium voor Aromaonderzoek (SENSTECH)’, Kick-offmeeting CLAIMMEAT-project Flanders’ FOOD, 2 februari 2010, Gent
  • ‘Fysico-chemische houdbaarheid: het smaakaspect’, Cyclus KVIV – Technologisch Instituut ‘Houdbaarheid van levensmiddelen: principes en praktijk’, 25 februari 2010, Antwerpen
  • ‘Zet uw tanden in innovatie’ 2009-2010, Ontbijtsessies Innovatiecentrum Limburg ‘Innovatie bij het ontbijt – Research op maat van uw bedrijf’, ‘Geur- en smaakkarakterisering van voedingsmiddelen en contactmaterialen’, 20 april 2010, Hasselt
  • ‘Een neus voor geur- en smaakinnovatie!’, Researchmeeting@breakfast Innovatiecentrum West-Vlaanderen, 27 april 2010, Kortrijk
  • ‘Aroma and flavor pattern analysis as tool for developing drinks’, 2nd Short Course: Functional and bioactive ingredients for food products and speciality drinks, 25-26 mei 2010, Gent
  • ‘GC-MS profiling and fast mass fingerprinting for aroma quality control of spices’, 34th International Symposium on Capillary Chromatography, 30 mei-4 juni 2010, Riva del Garda, Italië
  • ‘Aroma and flavor aspects of functional foods and products’, International Forum and Practical Short Course on Nutraceuticals, Functional Foods, and Dietary Supplements: Fundamentals, Applications, and Health Effects, 17 juni 2010, Gent
  • ‘Odour characterisation of different species/origins of cured vanilla beans by means of HS-SPME-GC-MS and MS-based electronic nose technology’, 8th International Symposium on Chromatography (ISC2010), 12-16 september 2010, Valencia, Spanje (posterpresentatie)
  • ‘Objective odour measurement of recycled paperboard intended for confectionery food packaging, using HS-SPME-GC-MS and MS-based electronic nose technology’, orale presentatie 8th International Symposium on Chromatography (ISC2010), 12-16 september 2010, Valencia, Spanje (oral)
  • ‘Het aroma van cacao en chocolade ontrafeld!’, Workshop ‘Sensoriek van zoetwaren’, 15 september 2010, Kortrijk
  • ‘Chemisch-analytische geurkarakterisering van (bedrukte) papier- en kartonverpakkingen’, Flanders’ FOOD Technology Day 2010, 29 september 2010, Brussel
  • ‘Sensorische ervaringen met vet- en natriumreductie bij kaas: copycats voor de vleesverwerkende industrie?’, Studiedag ‘Energie- en zoutreductie in vlees en vleesproducten’, 21 oktober 2010, Melle
  • ‘Aroma and flavor pattern analysis as tool for developing drinks’, 2nd Short Course: Functional and Bioactive Ingredients for Food Products and Speciality Drinks, 5 november 2010, Gent
  • – ‘Bepalen van sensorische houdbaarheid’, Seminarie ‘De smaak nader bekeken: smaakt het nog?’, 16 november 2010, Affligem
  • ‘Het wijnaroma wetenschappelijk benaderd’, Vinoforum Vlaamse Wijngilde vzw, 29 november 2010, Lochristi
  • ‘GC-MS profilering en MS-nose technologie voor objectieve aromakarakterisering en kwaliteitsevaluatie van wijn’, Wijnsymposium ‘Van Wijnrank tot Wijn’, 18 december 2010, Leuven
  • ‘Fast MS-nose technology for aroma characterisation of foods and beverages: relation with GC-MS and sensory characterisation’, 7th Conference on Advanced Microbial and Chemical Analysis for Food and Feed Safety and Quality (Rapid Methods Europe 2011), 24-26 januari 2011, Noordwijkerhout, Nederland
  • ‘Mass spectrometry-based electronic nose technology for aroma analysis of food and beverages: emphasis on wine’, 2011 International API Small Molecule Development Conference Janssen Pharmaceutica, 15 februari 2011, Beerse
  • ‘Characterisation of different types of oak chips by gas chromatography-mass spectrometry’, WAC2011, 24-26 maart 2011, Beaune, Frankrijk (posterpresentatie)
  • ‘Effect of oak barrel ageing on wine aroma: influence of geographical origin, toasting degree and barrel producer’, WAC2011, 24-26 maart 2011, Beaune, Frankrijk (posterpresentatie)
  • ‘Overzicht van mogelijke smaakafwijkingen (off-flavours/taints) van voedingsmiddelen en ingrediënten’, seminarie ‘Smaakafwijkingen van voedingsmiddelen en geurafwijkingen van contactmaterialen’, 24 mei 2011, Gent
  • ‘Methodieken voor de detectie en identificatie van off-flavourcomponenten in voedingsmiddelen en off-odourcomponenten in contactmaterialen’, seminarie ‘Smaakafwijkingen van voedingsmiddelen en geurafwijkingen van contactmaterialen’, 24 mei 2011, Gent
  • ‘Verpakkingsgerelateerde off-flavours van voedingsmiddelen en off-odours van contactmaterialen’, seminarie ‘Smaakafwijkingen van voedingsmiddelen en geurafwijkingen van contactmaterialen’, 24 mei 2011, Gent
  • ‘Casestudies omtrent off-flavour- en off-odourproblematieken in de voedings- en verpakkingsindustrie’, seminarie ‘Smaakafwijkingen van voedingsmiddelen en geurafwijkingen van contactmaterialen’, 24 mei 2011, Gent
  • ‘Mass spectrometry-based electronic nose technology for fast sensory benchmarking of beverages’, MS in Food and Feed, 9 juni 2011, Merelbeke (posterpresentatie)
  • ‘Odour evaluation of off-set printing inks intended for food packaging materials by means of MS-based electronic nose technology’, MS in Food and Feed, 9 juni 2011, Merelbeke (posterpresentatie)
  • ‘Effect of fat and sodium reduction on instrumental and sensory characteristics of liver paste’, ICoMST, 7-12 augustus 2011, Gent (posterpresentatie)
  • ‘Aroma fingerprinting of geographical origins of cocoa en coffee’, CoCoTea 2011, 13-16 september 2011, Novara, Italië (oral)
  • ‘Effect of fat reduction on the aroma of Gouda- and Emmental-type cheeses’, 7th NIZO Dairy Conference, 21-23 september 2011, Papendal, Nederland (oral)
  • ‘Evaluation of two isolation techniques related with sensory analysis for the determination of the volatile components in sourdough breads made from different flours’, Weurman 2011, 27-30 september 2011, Zaragoza, Spanje (posterpresentatie)
  • ‘An instrumental approach of the Robinson test (EN 1230:2-2009) by means of mass spectrometry-based electronic nose technology’, Weurman 2011, 27-30 september 2011, Zaragoza, Spanje (posterpresentatie)
  • ‘Sensory benchmarking of food products using fast mass fingerprinting’, Weurman 2011, 27-30 september 2011, Zaragoza, Spanje (posterpresentatie)
  • ‘Odour characterisation of packaging materials – Effect of packaging on flavour of food products’, Quality Assurance Meeting of the European Fair Trade Association (EFTA), 11 oktober 2011, Gent
  • ‘Classification of different types of hard cheeses by means of GC-MS analysis and MS-nose technology’, HTC-12, 1-3 februari 2012, Brugge (posterpresentatie)
  • ‘Applications of mass spectrometry-based electronic nose technology for aroma analysis of food products’, HTC-12, 1-3 februari 2012, Brugge (posterpresentatie)
  • ‘HS-SPME composition of virgin oil evaluated by GC-MS analysis and MS-based electronic nose technology’, HTC-12, 1-3 februari 2012, Brugge (posterpresentatie)
  • ‘Geuronderzoek van voedingscontactmaterialen’, gebruikersgroepvergadering 6 VIS-TD-80610, 16 februari 2012, Gent
  • ‘Geurkarakterisering van bedrukte verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingsindustrie’, GMP studiedag Pack4Food i.s.m. SENSTECH, 17 april 2012, Gent
  • ‘Trends binnen de voedingsindustrie en de verpakkingsindustrie’, GPS brainstormsessie, 4 juni 2012, Gent
  • ‘Geur en aroma van voedingsmiddelen en contactmaterialen ontrafeld! Feedback voor product- en procesinnovatie in de voedings- en verpakkingsindustrie’, Research@lunch Innovatiecentrum Antwerpen, 19 juni 2012, Herentals
  • ‘Odour characterisation of food packaging materials by using instrumental and sensory analysis ‘, Certech conference, 11-12 oktober 2012, Brussel
  • ‘Characterisation of volatile components in biodegradable polymers using steam distillation-extraction-gas chromatography-mass spectrometry’, Certech symposium ‘Bioplastics’, 29 mei 2013, Brussel
  • ‘Top 10 Trends in de voedings- en verpakkingsindustrie’, Seminarie ‘Is de consument drijfveer voor innovatie?’, 5 september 2013, Gent
  • ‘Expertise van Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen (SENSTECH)’, Trends in Food Analysis VII, 19 september 2013, Gent
  • ‘Projecten vanuit SENSNET community: Hoe laat je projecten starten vanuit bedrijfsnoden?’, VIN-voor-VIN, 8 oktober 2013, Kortrijk
  • ‘The Sense of taste and aroma constituents of wine’, MaNaMa-opleiding assistenten Oftalmologie, UZ Gent, 17 december 2013, Gent