WEBINAR Geurbelasting verpakking en effecten op smaak

geurwiel-simat

‘Geurbelasting van verpakkingsmaterialen en effecten van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen’

Vrijdag 29 januari 2021

10.30 u – 12.00 u – Online via Zoom

Tijdens dit korte webinar wordt het belang van geurvrije of geurarme verpakkingsmaterialen voor de sensorische eigenschappen van verpakte voedingsmiddelen aangetoond. Verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen kunnen immers leiden tot terughaalacties, imagoverlies en belangrijke economische schade voor zowel de levensmiddelenproducent, als voor de verpakkingsproducent. Verpakkingsgerelateerde taints kunnen vermeden worden door meer inzicht te krijgen in de geurbelasting van verpakkingsmaterialen. Zowel sensorische testen als instrumentele testen worden kort aangehaald. Enkele niet-confidentiële casestudies (papier/karton en polymere materialen) uit diverse sectoren van de voedingsindustrie worden voorgesteld.

Na afloop van de online presentatie is er mogelijkheid om vragen te stellen.

Doelgroep

De opleiding richt zich tot medewerkers uit de verpakkingssector en de levensmiddelensector: verantwoordelijken voor productie, productontwikkeling, kwaliteit, … 

Lesgever

Dr. Inge Dirinck is technologisch adviseur van het Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen (SENSTECH) en operationeel verantwoordelijke voor SENSNET vzw. SENSNET vzw is een consortium van levensmiddelen- en verpakkingsbedrijven én kennispartners met specifieke interesse voor de sensorische eigenschappen van voedingsmiddelen, ingrediënten en verpakkingsmaterialen.

Deelname

De deelname is gratis voor SENSNET-leden en de deelnameprijs bedraagt € 120,00 voor niet-leden (excl. btw/deelnemer). Bedrijven uit de begeleidingscommissie van het CIRCOPACK-project ‘Veilige en performante voedselverpakkingen binnen een circulaire economie’ kunnen eveneens gratis deelnemen. 

alimento

Voor Belgische voedingsbedrijven: Alimento geeft een tussenkomt van € 70,00 voor alle deelnemers ressorterend onder het Paritair Comité 220. Het bedrijf hoeft hiervoor geen verdere actie te ondernemen.

Inschrijven is mogelijk tot 27 januari 2021.

Registratie via volgende link.